ZC Borger ging naar de Ranomi Cup

Neem contact met
ons op

Ranomi Cup 02-04-2023

Op zondag 2 april 2023 gingen er acht minioren van ZC Borger naar het Hofbad in Den Haag om mee te mogen zwemmen bij de Ranomi Cup; een wedstrijd georganiseerd door de bekende Nederlandse, meervoudig Olympisch kampioene Ranomi Kromowidjojo.

De Ranomi Cup is een wedstrijd anders dan anders. De focus ligt voornamelijk op samen sporten en samen plezier hebben met je sport. De meer dan 300 zwemmers worden na inschrijving door elkaar gemixt in teams van maximaal 10 personen, met een teamcaptain van een zwemclub. De meisjes en jongens hadden een apart programma. Namens ZC Borger waren er drie teamcaptains aanwezig.

Rond 12.30u werd het toernooi groots geopend; alle teams stonden naast het bad om de officials te begroeten en daarna een aantal bekende Nederlandse Olympiërs: o.a. Ranomi, Femke Heemskerk, Saskia de Jonge en Ferry Weertman.

Na een openingsspeech van Ranomi mochten de meisjes om 13.00u als eerste aan de wedstrijd beginnen.

Namens Borger deden Annelie, Rubi, Joèlle, Karlijn en Luna mee en zwommen alle vier de zwemafstanden op de 50 meter: rugslag, schoolslag, vlinderslag en vrije slag.

De jongens hadden eerst een fun gedeelte in het recreatie bad er naast: een stormbaan, butlerestafette, waterpolo, vrij zwemmen en een Meet & Greet met twee bekende Olympiërs. Ranomi liep ondertussen ook rond en er werden handtekeningen en foto’s gescoord!

Na een korte pauze werd er gewisseld, dus de meisjes het fun programma en de jongens aan de start voor hun wedstrijd. Ook Vince, Jasper en Dion zwommen alle vier de afstanden op de 50 meter. Er werden best wel wat PR’s verbroken bij de jongens, maar ook bij de meisjes!

Tot slot zwommen de top 8 jongens en meisjes (op basis van FINA punten) van die dag de finale van de Ranomi Cup.

Het was een ontzettend leuke, leerzame en sportieve dag waarin alle zwemmers van ZC Borger enorm hun best hebben gedaan!