Sterrenplan

Neem contact met
ons op

Sterrenplan

Heb je je B- of C-diploma gehaald en wil je blijven zwemmen? Ben je een echte waterrat en wil je misschien aan zwemwedstrijden meedoen? Dan is het Sterrenplan van Zwemclub Borger echt iets voor jou!

Het Sterrenplan is ontwikkeld door de KNZB om je kennis te laten maken met de zwemvereniging en met verschillende zwemsporten zoals wedstrijdzwemmen, waterpolo, synchroonzwemmen en schoonspringen. Het Sterrenplan is een vervolg op het nationaal Zwem-ABC.

Met het Sterrenplan wil de Zwemclub Borger haar jongste leden op een leuke en speelse manier de basisvaardigheden van het zwemmen aanleren en goed voorbereiden op het wedstrijdzwemmen.

Het Sterrenplan van de Zwemclub Borger bestaat uit 6 modules. In elke module staat een onderwerp centraal en komen zwemvaardigheden aan bod die met dat onderwerp te maken hebben. Een uitgebreidere beschrijving daarvan vind je verderop in deze tekst. Elke module duurt 12 weken en na deze periode krijg je een certificaat. Hieronder staat een voorbeeld.

Verder krijg je om de drie weken een sticker die je op een poster kunt plakken. De posters zien er zo uit:

De Sterrenplanmodules

Module 1: Ik ben lenig in het water
Module 2: Ik gebruik verschillende zwemspullen
Module 3: Ik kan trucjes in het water
Module 4: Ik heb sterke spieren
Module 5: Ik kan mijn sport lang volhouden
Module 6: Ik zwem wedstrijden

Het Sterrenplan duurt twee zwemseizoenen. Wanneer je alle certificaten hebt gehaald blijf je gewoon doortrainen in dezelfde groep. Wanneer je deelneemt aan het Sterrenplan mag je ook meedoen aan wedstrijden.

Heb je nog vragen, dan kun je contact opnemen met trainer Roelof Zomers via roelof@zcborger.nl.