ZC Borger zwemt eerste wedstrijd van het seizoen

Neem contact met
ons op

Op zaterdag 26 juni organiseerde ZC Borger in zwembad de Leewal in Exloo een onderlinge zwemwedstrijd. Voor sommigen was het de eerste ‘echte’ wedstrijd en best spannend, anderen voelden zich direct weer als een vis in het water met het zwemmen van een wedstrijd.
Nadat iedereen aanwezig was, kon er worden ingezwommen. Alvast even wat meters maken en opwarmen, voordat het echte werk begint. Om 17.30 uur kwamen ook de jury en scheidsrechters en kon de wedstrijd van start gaan.

Het spits werd afgebeten met 200 meter wisselslag. Een behoorlijke afstand, maar de vaart zat er bij zowel de dames als de heren gelijk in.

Daarna volgden de 25, 50 en 100 meters: vrije slag, schoolslag of rugslag. Alle leeftijdscategorieën deden mee. Vanaf het startblok, na het fluitsignaal erin duiken en dan heel hard zwemmen. Iedereen deed zijn of haar uiterste best en had er zichtbaar plezier in.

Het was ook fijn dat er publiek bij de wedstrijd aanwezig mocht zijn. Zij konden meegenieten van de prestaties van onze zwemmers en tegelijkertijd hard aanmoedigen.

Nadat alle individuele afstanden gezwommen waren, was het tijd om even iemand in het zonnetje te zetten. Aeilko Martens neemt afscheid en daarom willen wij hem bedanken voor zijn inzet de afgelopen 22,5 jaar als official bij zwemwedstrijden.

De avond werd afgesloten met een gezamenlijke estafette. 5 teams met daarin zwemmers van jong en oud, streden tegen elkaar. Wat was het voor de jongste zwemmers cool en tegelijkertijd ook een beetje spannend om met die snelle oudere zwemmers samen in een team te zwemmen. Het leverde fanatieke en mooie races op.

Al met al een leuke en gezellige wedstrijd. Iedereen ging met een tevreden gevoel naar huis. Diverse persoonlijke records zijn verbroken. Fijn om samen sportief bezig te zijn en het clubgevoel weer te beleven en te ervaren, dat hebben we lang moeten missen. Op naar de clubdag volgende week!